lördag 30 oktober 2010

Tomten tar form



Planen var att plattan skulle varit klar för besiktning under fredagen, men tidsschemat har förskjutits lite. Plattan blev inte gjuten i veckan, men det finns gott om tid innan själva huset anländer.


Det positiva är att tomten nu fyllts upp för att ge stadga åt kantelementen inför gjutningen. Vi kan nu se markförhållanden som vi inte sett förr, såsom lutningen på garageuppfarten och storleken på soldäcket på baksidan.

Soldäcket blir 4 meter brett och får en längd om 15 meter.

Här kommer ytterligare några bilder på hur arbetet fortskrider.

Här kommer groventrén på baksidan att ligga.

Garageuppfarten.

Verandans placering på framsidan.

Vi hörs


3 kommentarer:

  1. Hej Edström-Hallstig,

    Tack att ni delar med er till oss som ännu inte börjat. Fina bilder och lycka till med ert bygge!
    På bilden ovanför med groventrén finns en liten skada i kantelementet intill hörnet där röret sticker upp. Saknar det betydelse eller fixar gubbarna det vid gjutningen? Hur noga är det med måtten på grunden och placering av golvbrunnar mm?

    Hur fästs huset i betongplattan? Står det bara med sin egen tyngd? Mitt gamla hus knakar rejält då vinden trycker på. En vän har ett hus på fjället som är förankrat med vajrar i berget. Hoppas det inte blåser så mycket hos er.

    Skriv gärna om de problem ni stöter på.

    Bästa hälsningar,
    Bo

    SvaraRadera
  2. Hej Bo. Tack för lyckönskningarna. Vi ska fortsätta försöka uppdatera vår blogg allteftersom och hinna besvara de frågor vi får.

    Eftersom Myresjöhus erbjuder totalentrepenad är vi inte alls insatta i de tekniska lösningarna kring husbygget. Vi vet att grunden besiktades och gick igenom utan anmärkning (Umeå Entrepenad har gjort ett bra jobb, verkar det som).

    Måtten på grunden ska motsvara de block som Myresjöhus levererar så det får inte skilja mycket där heller. Nu när huset monterats får vi säga att de passade som handen i handsken. Då det gäller husets placering på tomten är kommunen väldigt noga med att avståndet till tomtgränsen inte understiger 4 meter (ryktet säger att någon fått flytta sitt hus 7 cm) och eftersom vi ligger precis vid 4 meter åt ena hållet så får inte grunden råka bli lite för stor. Vilken felmarginal som kan accepteras för avloppens placering vet vi inte, antagligen är den inte alltför stor.

    Av spikpistolens aktivitet att döma fästes huset i grunden på detta sätt. Det blåser inte alltför mycket på Tavleliden, men det ska ändå bli intressant att uppleva huset då det friskar på i någon kommande höst- eller vinterstorm.

    Stöter vi på problem ska vi absolut berätta om dem, men eftersom vi inte bygger själva är vi lyckligt ovetande om de flesta problem som uppstår.

    Mvh
    Björn

    SvaraRadera
  3. Ja, inte flytta sitt färdiga hus 7 cm, utan på papperet innan förstås. Men byggs det fel kan det kosta.

    SvaraRadera