söndag 10 oktober 2010

Telefon, tv och bredband?

Hur ska man göra med anslutningar av telefon, tv och bredband? Vad behövs till villan och vad kostar det, både i anslutningsavgifter och månadskostnader? Ska vi strunta i att ansluta villan till det fasta nätet och köra allt trådlöst? Detta är frågor som dryftas idag. Sedan beror det förstås på vad som finns framdraget till tomtgränsen.

Det står klart att vi vill ha en bra bredbandsuppkoppling och möjlighet till ett schysst tv-utbud, men den fasta telefonen känns inte alls nödvändig. Nu blir det till att ringa runt till leverantörerna och höra vad just deras kalas kostar och vad som då ingår i kalaset.

I Myresjöhus villor ingår en mediacentral som är kopplad till bredbandsuttag i alla rum. Det får förstås avlasta vårt trådlösa nätverk. Bara idag är fyra enheter i lägenheten uppkopplade trådlöst och hur många det kommer att bli i huset kan vi bara sia om. En fråga som vi också börjat fundera på är om garage och förråd också ska kopplas upp mot mediacentralen.

Vi har också hört att leverantörerna kan ta tid på sig att installera tjänsterna. Det gäller alltså att vara ute i god tid.

Vi återkommer med nyheter om våra val.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar