tisdag 12 oktober 2010

Genomgång av ritningarna

Igår kväll gick vi igenom större delen av huvudritningarna till vårt hus. Först tittade vi på de ritningar som vi inte kan göra så mycket åt; värme, golvvärme, ventilation och sanitet. Sanitetsritningen (vatten och avlopp) ska dock få kompletteras så att vi får vattenutkastare både på framsidan och baksidan av huset.

Sedan var det dags för den som kallas teleteknisk anläggning. Här handlar det om uttag för TV och dubbeluttag för Internet i alla rum. Eftersom det redan finns i alla rum diskuterade vi snarare placeringen av uttagen. Speciellt TV-apparaternas framtida placering i allrummen och om vi ska se till att ordna TV-uttag även i förrådet blev diskuterat. Förrådet har vi nämligen planer på att ordna som gästrum/hemmagym i framtiden. Praktiskt också att kunna få utrymme för alla kablar till TV:n inne i väggen.

Klockan hade nu blivit sen så vi prioriterade vägguttagen i ytterväggen som kan vara tvungna att förberedas redan i sockeln, då den ska gjutas. Det förde oss förstås in på placeringen av alla uttag i varje rum. Vi kan meddela att vi är glatt överraskade då huset levereras med fler vägguttag än vad vi räknat med. Det är klart att visst ville vi ha några till ändå. Men då handlade det om arbetsytor i tvättstuga och garage som vi ska bygga in själva. Vi måste också flytta några vägguttag i biblioteket då de var placerade där vi kommer att bygga de fasta hyllorna. Inga stora förändringar, men de ska göras förstås.

När nedre plan var avverkat tittade vi bara kort på övre plan. Sedan gjorde vi halt för kvällen. Det är dock en hel del kvar. Vi har inte diskuterat placeringen av högtalare och de Airport express som ska installeras. Vidare ska samma ljusrelä styra LED-lamporna vid entrén, i carporten och i trappan, inne. Lampornas placering i alla rum är kvar och LED-lamporna i badrummen har vi inte heller diskuterat.

Vid byggstartsmötet ska vi fråga om det är möjligt att få bygga reglarna till soldäcket. De elinstallationer som ska göras där kan vi då få gjorda av samma elektriker på en gång. Praktiskt om vi kan dra fram el till den framtida utemiljön och uttag för el-trimmerna (om det nu blir en sådan).

Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar