onsdag 20 oktober 2010

Kontroll av sockelhöjden


Idag kontrollerade vi den kommande höjden på sockeln. Umeå kommun hade märkt ut placeringen och höjden på vårt hus igår, och tillsammans med Umeå Entrepenad kollade vi att det stämde överens med de tankar som vi hade då vi skickade in bygglovet.

Tomten var ordentligt utgrävd nu och lite massor hade lagts i botten på gropen och jämnats till. En så plan yta har aldrig funnits på vår tomt hittills.


Mot våra blivande grannar kommer det att skilja ca 30 cm i höjd, och lite mer i förhållande till Vegagatan på tomtens framsida. Lutningen på garageuppfarten blir ca 70 cm på 8 meter (till garagegolvet), vilket är helt okej. Tomtens baksida är det inga större betänkligheter med, bortsett från kommande hus söderut. Den tomten kommer troligen att bli lite högre än vår, men inte störa eftersom vi fyller upp så pass mycket.

Orosmomentet har ju tidigare varit höjden mot Polstjärnegatan. Vi kunde dock konstatera att höjden på sockeln och vår tomt kommer att räcka till. På den absolut högsta punkten kommer det att vara nära, men vi kommer att ligga lite högre. Bra så.

Om ni kollar filmen längst ner, så är det mellan de röda snörena som själva huset ska ligga. Hela gropen är inte husets yta. Filmen är lite grovkornig, så det är svårt att urskilja snörena. Nåväl. Det blir väl till att ordna en bättre kamera.

När vi var där dök också NVS upp och ville förbereda för avloppen. Samtidigt anlände en lastbil med armeringsgaller för gjutningen av grunden. När det arbetet startar kommer dock att lite avgöras av vädret. Vått väder gör att det får anstå lite.

Sammantaget var det ett spännande besök idag, då vi började få en liten föraning om all verksamhet som kommer att ske på vårt husbygge i framtiden.



Idag har vi också varit i kontakt med administratören för Myresjöhus hemsida om länken därifrån till vår blogg. De skickar ett avtal till oss, som klargör vad som gäller, och sedan ska vi länkas. Vi kommer förstås att berätta när det så sker.

Fler bilder hittar ni under fliken "Bilder".

Ha en fortsatt bra dag allesammans.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar