söndag 5 december 2010

Taket tätt


Hela familjen har legat ordentligt förkylda ett tag nu och vi drar glatt slutsatsen att Myresjöhus totalentrepenad varit en välsignelse för oss. Hade vi själva stått för byggandet så hade arbetet stått stilla en månad. Istället har arbetet fortsatt som planerat.

Yttertaken på både hus och garage är nu täta och när vädret tillåter kommer takpannorna att läggas på plats. Inne i garagedelen sitter innerväggarna på plats mellan garage, förråd och groventré. Förrådet kommer att bli så stort som vi föreställt oss, garaget upplevdes litet (vi får se mer senare) och groventrén större än förväntat. Hyllorna kommer helt klart att rymmas i groventrén, som planerat.

Övre plan var spännande att besöka. Inga innerväggar är uppsatta ännu, men byggarna har mätt upp och markerat på golvet var väggarna kommer att stå. Vi kan se var sovrum, klädkammare och allrum ska vara.

Dessutom har ventilationen dragits på både nedre och övre plan. I köket stack röret för utgående ventilation ner ordentligt och skulle hamna i köksskåpen om det skulle fortsätta vara så. Vår byggare berättade att röret kommer att kapas och dras i bjälklagret och således kommer vi inte att se det alls. Han sade också de visa orden: "Fråga om ni ser något som ni undrar över istället för att ni ska fundera hemma över det." Det har vi tagit till oss.

Vi kan också berätta att det kostar 26.875 kr att ansluta huset till elnätet.

Vi passar på att lägga upp lite bilder på hur bygget ser ut idag. Mer bilder från insidan kommer senare.

Dörren till den franska balkongen på övre plan har kommit på plats.

Groventrén och garagets baksida.

Baksidan.

Carporten.

Framsidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar