söndag 19 december 2010

Julstämning i stormen


Julstämningen börjar infinna sig hos familjen Edström-Hallstig. Vi, som är vana vid att som mest ställa en ljusstake i fönstret eller dra en ljusslinga runt balkongräcket, kände att vi bara måste sprida lite julstämning vid vårt husbygge. Just nu vräker snön ner över Tavleliden, men slingan sitter på plats.

Vi har också funderat vidare på fasadbelysningen. Som tidigare bestämts blir det två up/downlight på verandans mittre pelare. En ljusramp ska monteras ovanför garageporten och verandan och carporten ska invändigt belysas med LED-spotlights. Eventuell belysning på verandans balkong ordnar vi via eluttaget där. Vi räknar inte med några fler ljus på fasaden på framsidan.

På baksidan kommer vi att montera allt i samband med att vi bygger soldäcket. Tanken är att montera belysningen inne i insynsskyddet och skapa en 3D-effekt. Den del av garaget som har sida mot soldäcket kommer att belysas och en downlight ska sitta vid groventrén.

Det vi ägnar mest tid åt att diskutera just nu är fasaden mot Polstjärnegatan. Den övre delen av gaveln känns lite mörk och frågan är vilken belysning vi ska välja och var den ska monteras. Just nu lutar det åt en armatur som ger en solfjäderformad ljusbild under taknocken.

2 kommentarer:

  1. Vi byggde en veranda nyligen och jag satte då in LED lampor ovanpå toppbjälken, det ser ut ungefär så här http://www.flickr.com/photos/mostrom/5037182772

    Dock så är detta en manipulerad bild + att exponeringstiden var lång. I verkligheten är belysningen från LED lamporna är MYCKET svagare, det är väl närmast att likna vid månljus en klar natt - blir fint i alla fall.

    Att använda LED lampor för att skapa olika effekter är kul och jag fick mersmak på det. Det kostar ju en del pengar men resultatet kan bli fint

    SvaraRadera
  2. Det ser helmysigt ut. LED kostar, men livslängd, energiåtgång och effekt gör att det ändå känns värt pengarna. Snyggt blev det för er.

    SvaraRadera