onsdag 15 december 2010

Ett steg framåt - två tillbaka?

Vid senaste besöket hos BL Interiör lossnade det för oss med alla val av kakel, klinkers och fog. Ett stort steg framåt.

Mest förlösande var att vi äntligen bestämde oss för kakel i köket. Det har varit det val som vi diskuterat mest. Nu bestämde vi oss för en fin glasmosaik i bruna nyanser. Det kommer att matcha bra med bänkskivorna i valnöt. Priset per kvadratmeter blev lite högre än budgeterat, men vi kommer att tillbringa så pass mycket tid i köket och det rör sig inte om alltför många kvadratmeter totalt, att det är värt det lilla extra.

I entrén är vårt mål att klinkers ska smälta samman med golvet så snyggt som möjligt. Vi har hittat en ljus platta som vi tror kommer att bli bra.

I tvättstugan tänkte vi ekonomiskt. En billig mörkbrun klinkers kommer att pryda golvet där.

I badrummet på övre plan med bastun, och WC på nedre kommer vi att använda oss av likadant klinkers och kakel. Kaklet blir vitt, med dekorativa plattor i mörkt brunt som bryter av. Dekorationsplattorna kommer att placeras på olika sätt nere och uppe. Vi trodde oss också ha hittat ett matchande golv i en brun nyans. Tillsammans med badrumsmöblerna i valnöt hoppas vi att det blir bra. Tyvärr visade det sig att dekorationsplattan, som var nyhet för 2010, inte kommer att vara tillgänglig förrän mars 2011. Det är i alla fall läget just nu. Lite surt att vi inte kan få det kakel och klinkers vi valt förrän det ska vara klart. För vår del tycks det innebära att vi måste hitta nya alternativ till kakel och klinkers. Två steg tillbaka, verkar det som.

Ingegerd på BL Interiör hjälpte oss på ett bra sätt under de timmar vi var där och tog fram flera förslag på det tema vi valt. Vi tackar så mycket för hjälpen.

Vi får se om det blir några goda nyheter om de saknade valen, men det är inte troligt. Mer troligt är att vi har ytterligare ett par timmar framför oss med nya val.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar