söndag 27 mars 2011

Varde ljus...

Nu är det inte lika lätt som i skapelseberättelsen att få ljus i ett hus. I helgen har vi inhandlat en del armaturer, beställt en del och öppnat upp för funderingar på resterande del.


De up/downlights som ska sitta på pelarna närmast trappan på farstukvisten kunde vi köpa direkt, då de fanns hemma i butiken. Vi var noga med att kontrollera färgen på ljuset och vilken spridning käglan får. Armaturen kommer att sitta högt upp på en pelare och belysa denna i båda riktningarna, men även ge ljus åt något blomsterarrangemang vid pelarens fot. Ljuset ska där vara hyfsat centrerat och inte spridas över hela gräsmattan. Den nedåtriktade armaturen på fasadens baksida fick vi beställa.

Badrumsarmaturerna behövde också beställas. Vi kom efter långa diskussioner fram till vilken typ av lampa vi skulle ha. Visst skulle det vara snyggt med kristall i armaturen, men eftersom vi behöver tre stycken får vi hålla igen lite med utgifterna. De plafonder vi fastnade för matchar dessutom inredningen i övrigt. Vi behöver också ringa Köpmanholmens el och diskutera möjligheterna att sätta en ljusslang under laven i bastun. Denna finns dock hemma i butiken och är bara att klippa till.

LED-ramperna i köket ser ut att bli en dyr historia, men vilken effekt de skulle få. Bra arbetsbelysning som kan göras mjuk med en dimmer. Detta skulle verkligen höja känslan i köket, men vi får fundera ett kort slag till innan vi bestämmer oss. Ovanför fönstren behöver vi två spotlightsramper. Dessa har vi också funnit. Vi ska dock kontrollera hur de kan fästas. Det finns nämligen både ventilation och avloppsstammar i bjälklaget ovanför innertaket, vilket ger begränsningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar