onsdag 30 mars 2011

Slutspurt med besluten

Senaste veckan har vi tagit mängder av mindre beslut. Belysningen i huset och på fasaden har vi berättat om. Här kommer mera.

Det har blivit över en del byggnadsmaterial. Det rör sig om granträ från bastun, lite taklister och annat material som vi fått förfrågan om att spara till annat. Småbitarna har vi ratat, men eftersom vi bland annat har planer för hur förrådet ska inredas så sparar vi material. Vi vet inte säkert ännu, men eventuellt delar vi förrådet i två utrymmen.

När vi ändå berättar om garage och förråd kan vi passa på att nämna att väggen som skiljer dessa åt nu är på plats. PEAB hade lämnat den väggen till sist för att enklare kunna arbeta inomhus. Nu är den i alla fall uppe. Vidare, med just garaget, har vi börjat kolla på begagnade köksinredningar för att få underskåp och en bänkskiva till den kommande arbetsytan framför bilplatsen.

Samtal med Umeå Energi har vi haft. Inte bara om den kommande anslutningen av huset till elnätet, utan också om installation av bredbandsfiber och kabel-TV. Kostnaden för att installera dessa i samband med anslutningen av el är avsevärt mycket mindre än att göra det senare. Både fibern och kabel-TV (separata linjer) kommer att anslutas till den mediacentral som Myresjöhus har som standard i sina hus. Det sitter dubbla uttag för TV/telefon/bredband i nästan alla rum (inte badrum och tvättstuga). Vi ska se till att skicka in beställningen på arbetet snabbt. Det tar några veckor att få det gjort. Hade vi haft otur hade det tagit 8 veckor för fiberkabeln och fyra veckor för kabel-TV:n. Efterkloka konstaterar vi att vi tagit tag i detta lite för sent, men haft tur. Vi kommer inte att bli lidande. Sedan ställer vi oss också frågan hur mycket TV vi kommer att kolla innan sommaren.

Vi gjorde också en överenskommelse med butiken som levererar all belysning. Enkelt uttryckt går det ut på att vi handlar alla armaturer till huset i samma butik och får rabatt på slutsumman. Vi har också fått bra hjälp av kunnig personal. Vi betalar via faktura då vi hämtat ut all materiel. Ju mer vi handlar, desto större rabatt. Detta är ett tips till andra.

Vi hoppas kunna leverera fler bilder innan helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar