tisdag 18 januari 2011

Pinnar sätter käppar i hjulet och värme

Det gick inte som planerat med pinnarna till staketet på verandan. De bitar som skulle få snickarglädje som hämtades igår kväll kördes tillbaka ikväll och lades på samma ställe. Anledningen är att snickeriet inte kan ta emot dem förrän måndag eller tisdag kommande vecka och idag satte pinnarna käppar i hjulet.

När vi packade de 72 pinnarna lade vi märke till att vi lämnade en fjärdedel. Vi blev då osäkra på att vi verkligen tagit rätt pinnar och ringde i morse till PEAB för att kontrollera saken. De var dock inte på plats på vårt bygge utan omdirigerade just för dagen till en annan plats och kunde inte ge oss ett rakt svar. Då ringde vi vår byggledare, men han satt i möten hela dagen och hade inte möjlighet till någon nödutryckning till vårt bygge. Eftersom vi inte vill kapa upp fel pinnar och behöva köpa in nytt material istället för det vi förstört får vi helt enkelt skjuta på snickerierna en vecka. Ingen panik, men visst hade det varit bättre att få det fixat denna vecka.

När pinnarna lastades av träffade vi Tommy som slutförde det sista elinstallationerna till förrådet och garaget. Då vi inte förberett för någon uppvärmning i den delen av huset kom vi överens att han drar fram el till garaget och förrådet så att vi vid ett senare tillfälle kan installera den värmelösning vi tycker passar bäst för just de utrymmena. För garaget talar vi om ett elektriskt element med en fläkt som sätter lite rotation på luften där inne. Förrådet har vi så många framtida planer för så vi vet helt enkelt inte vilken lösning som kommer att passa bäst. Nu blir det i alla fall förberett. Vi löste också snabbt vilken brytare som ska reglera ljuset ovanför garageporten och i carporten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar