fredag 14 januari 2011

Klart med tapeter

Nu är det äntligen klart med tapeter till hela huset. Efter att ha tittat, funderat, tittat igen, hämtat prover, lämnat prover, tittat ytterligare några gånger har vi nu slutligen bestämt oss. Det har varit en del tid som gått åt till detta, men samtidigt roligt när allt blir lite mer konkret.

Som bastapet har vi valt en ljus Borosantapet, som har ett litet uns av brunt i sig. Den kommer att upplevas vit, men vara mer levande än en helt vit tapet. Den tapeten kommer vi att ha i de flesta rum och bryta av med olika fondväggar i några av rummen. Bastapeten är också enkel att matcha med om vi vill sätta upp en ny fondvägg senare i något rum.

Till biblioteket valde vi en lite mer gammaldags tapet, eftersom vi strävar efter en känsla någonstans mitt emellan en klassisk brittisk pub och ett bibliotek. Där har vi också kommit fram till att vi kommer att köpa färdiga hyllor och bygga in dem istället för att låta PEAB bygga dem. Det blir lite mer jobb för oss, men billigare.

Till det stora vardagsrummet på nedre plan hittade vi till sist den fondvägg som vi letat efter. Den ska sitta på väggen mot köket. Det betyder att känslan av att komma in i ett stort ljust rum, med ljusinsläpp kommer att finnas tills dess man vänder sig om i rummet. Utifrån sett kommer fondväggen att vara synlig, vilket vi tror kommer att ge en läcker effekt.

Därtill kan vi berätta att vi nu fått offerter från olika snickerier på vår snickarglädje. Vi hade ingen uppfattning om vad det kunde kosta att snickra till våra 72 pinnar. Men det dyraste anbudet kostar fyra gånger mer än det billigaste. För samma jobb blev det ett enkelt val för oss.

Arbetet går vidare. Förhoppningsvis ska vi komma oss på plats och ta lite mer bilder någon dag kommande vecka, då vi fått förfrågan om hur arbetet förflyter inomhus.

Hörs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar