torsdag 13 januari 2011

Bygg-el och det elektriska

När första räkningen för bygg-el nu har ramlat in finns det anledning till eftertanke. Visst är dagens energipris saftigt nog, och visst har bygget dragit en del el, men det gäller att tänka på vad som hänt också.

Det har använts en del elektriska verktyg när nu innerväggarna står på plats och halogenstrålkastarna måste få vara tända. Det är ett tjusigt arbete som PEAB gjort och det har gått fort. Förr låg vi en vecka back gentemot planen. Nu ligger bygget en vecka före. Det som dock dragit mest el är sannolikt de aggregat som torkat upp huset. Nu är det torrt och fint inomhus så även om 65% av budgeten för bygg-el förbrukats på två månader och fyra månader återstår behöver det inte betyda att budgeten redan håller på att spricka.

All extra el, tillsammans med den ordinarie, är också färdiginstallerad, och det är egentligen ingen dålig önskelista som Köpmanholmens el har uppfyllt till oss. 14 uttag för lampor ovanför fönster, 7 extra vägguttag, fem högtalaruttag, infällda lampor i väggen för belysning av trappan, spotlights inomhus och utomhus och det är bara hälften av vad som monterats. Snyggt och prydligt sitter det nu på plats.

Senaste nyheterna är att målaren nu kan börja arbeta i huset under kommande vecka och börja spackla alla tak och väggar. Nu kan det också vara möjligt för BL Interiör att börja lägga klinkers och sätta kakel. Det är beroende på vad fukttesterna säger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar