fredag 28 januari 2011

Många nyheter och bilder


Det har hänt mycket med vårt byggprojekt den senaste veckan. Vid husbygget har byggnadsställningarna tagits bort och vi kan nu se hela huset för första gången, utan att det är något i vägen. Vår strävan att komma nära en Västerbottensgård i utseende tycker vi har lyckats.

Vy från korsningen Polstjärnegatan/Triangelgatan.

Baksidan sedd från Triangelgatan.

Från Vegagatan.

Snickarglädjen till farstukvisten har också blivit klar i veckan, som vi skrivit här tidigare. Vi är mycket nöjda med resultatet. Farstukvisten kommer att börja byggas kommande vecka.

Snickarglädjen.

En glad överraskning idag var att arbetet med våtutrymmena påbörjats. Badrummet på övre plan och bastun hade fått våtsäkringen inlagd under förmiddagen. Det börja likna ett badrum mer och mer.

Badrummet börjar ta form.

Vardagsrummet kommer att bli precis så stort och ljust som vi hade tänkt oss. Dörröppningen till biblioteket är, också den, klar och de dubbla skjutdörrarna kommer att monteras senare.

Vardagsrummet med dubbeldörrarna mot baksidan.

Dörröppningen till biblioteket är klar.

Golven kommer att monteras omkring vecka 7 och veckan därpå kommer köket. Vi har också beställt de extra kakelplattor som ska sitta i fönstren istället för fönsterskivorna. Risken finns att de skulle bli fuktskadade efter några år. Köket i dagsläget ser ut som nedan.

I hörnet kommer induktionshällen och fläktkåpan att monteras.

Allrummet på övre plan har också tagit form. Öppningen i väggen mot trappan blev lagom stor och tre spotlights ska monteras i den. I trappan kommer fyra downlights att ge ljus kvällstid. Dörren kommer att gå till balkongen på framsidan.


Stora sovrummet kommer har fått dubbeldörrar och en fransk balkong ska monteras senare. Faktum är att vi redan diskuterat hur en stor veranda i två plan skulle kunna se ut, men det är i så fall definitivt planer som ligger långt framåt i tiden.

Stora sovrummet.

I garaget saknas det ännu en vägg. Det är för att det ska finnas utrymme att arbeta och lagra material även framöver.

Garaget och förrådet i vinkel.

Sammanfattningsvis går det fortsatt snabbt framåt. Farstukvisten är, som nämnts, något som kommer att hända utvändigt nästa vecka. Invändigt är det dags för målaren att ta sig an spackling av väggar och tak.

På återseende

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar