tisdag 1 februari 2011

Trädgårdsfunderingar


Ja, även om vädret blivit lite mildare och termometern visar runt nollstrecket är det ju fortfarande en stund kvar innan vi får sätta spaden i jorden. Vi inser också att även om vår byggplats kommer att städas innan vi flyttar in i mitten av april så kommer det som dolts i snö att komma fram i tö. Det första trädgårdsarbetet blir alltså städning.

När vi funderat över vad vi måste och vill hinna med den första sommaren har vi kommit fram till att tre delprojekt får prioritet. 1. Huset ska målas. Åtminstone ett varv. Detta kommer att ta sin tid. 2. Gräsmattan på baksidan ska fixas. Eventuellt vid husets gavlar också. Rullgräsmatta blir lösningen. 3. Soldäcket på baksidan ska skruvas ihop.

Alla dessa projekt kräver förstås sin insats. Vi ser framför oss ett antal arbetsläger där vänner som har tid och lust bjuds in. Grillen blir varm, drycken hålls kall. Sen kör vi.

Alla träd, buskar och blommor blir egentligen bonus om vi hinner med något. Vi funderar dock redan på var och hur vi vill placera träd och buskar och förstås också vad som ska planteras. Utifrån detta kan vi säkert också göra en budget och en tidsplan.

Till vår hjälp har vi fått böcker av vår släkt. De kommer väl till pass. Dessutom skadar det inte att kontakta duktigt fackfolk som kan ge tips. En annan sak är att ju tidigare plantorna beställs, desto bättre pris kan det bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar