onsdag 17 november 2010

Mer bilder och mer beslut


Vi kan gladeligen berätta att vi vid dagens besök fick gå in för första gången i vårt blivande hem. Det var ett stort ögonblick. Det var också riktigt kul att titta ut genom fönstren och se utsikten för första gången. Vi hade ingen möjlighet att gå upp på övre plan, utan fick nöja oss med en titt genom takluckan där trappan kommer att byggas.

I och med att arbetet invändigt snart startar kommer det att avkrävas några snabba beslut av oss.

Först är det skivorna till övre vindsvåningen, som ska reglas upp mellan takstolarna. Takstolarna sitter med endera 60 eller 120 cm mellanrum. Skivor på 60 cm kan vi få upp senare genom takluckan, men de bredare skivorna måste upp innan innertaket sätts på övre plan. Det betyder att vi ska köpa ett antal 18 mm plywood (120 x 250 cm) innan veckan är slut. Vi funderar just nu på hur många skivor det ska bli.

Sedan är det väggen mellan trappan och allrummet på övre plan, som ska få en öppning där spotlights ska monteras. Det ger lite mer ljus till trappan och en aning öppnare känsla i allrummet. Vår TV kommer att sitta på samma vägg, så nu är det till att skissa fram exakt hur vi vill ha det så kan PEAB ge oss en offert på arbetet.

Här kommer mer bilder.

Vy från korsningen Vegagatan-Polstjärnegatan.

Vy från Vegagatan.

Gaveln, där garaget sätts på måndag och baksidan.

Baksidan.

Så här ser vardagsrummet ut idag.

Det här är vårt blivande kök.

En snabb titt på övre plan, innan innertaket satts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar