söndag 21 november 2010

Klart för garage



Ett tunt täcke nysnö täcker vårt husbygge så här på mitt på söndagen. Byggnadsställningarna för garaget är på plats och i morgon bitti kommer det en trailer till och en lyftkran och sedan ska garaget monteras. Klockan 7 startar det. Vi får se om någon av oss har möjlighet att närvara.

Det har varit en händelserik vecka och det kan vara bra att reflektera lite kring några av de val vi gjorde innan huset kom. Det handlar om avstånd.

När vi valde tomt hade vi redan huset klart i tankarna. Vi visste att tomten måste vara bred för att rymma både huset och garaget bredvid varandra, vilket tillsammans med allt annat som man tänker på vid tomtval förde oss till vår tomt idag. När huset nu står på plats kan vi ändå uppleva att husets gavel kom lite nära Polstjärnegatan. Avståndet är drygt sex meter, och utan häckar eller buskar som skymmer insyn går det alldeles utmärkt att stå på cykelbanan och se in i huset. Frågan är också om vi kommer att störas av bilarnas strålkastare när de passerar. Detta är en första reflektion och framtiden får utvisa resultatet. Vi är övertygade om att vi kan fixa det så att vi blir nöjda.

Idag parkerades det för första gången på garageuppfarten, och den lutar idag mer än tänkt. Det är inte så konstigt då det saknas 20 cm trottoar, men det var definitivt rätt beslut att ställa huset 2 meter längre in på tomten. Även här tror vi oss bli nöjda i framtiden.

Huset upplevs som högt när vi står på Vegagatan, men det står inte störande nära vägen. Det ska inte kännas som att man går och väntar på att huset, likt en lavin, ska rasa över en då man passerar. Även här tror vi oss ha fattat helt rätt beslut. Kostnaden för att ändra husets placering i bygglovet var för övrigt ca 1400 kr. Väl spenderade pengar.

Avståndet till våra blivande grannar känns än så länge bra och baksidan likaså. Det kommer ju att bli tydligare när garaget kommer på plats.

Nu inväntar vi kommande veckas händelser med spänning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar