fredag 12 mars 2010

Grädden på moset

När jag ringde till Anna på Myresjö för någon av alla mina frågor så sa hon att hon hade en present till oss. Det var ett presentkort på 8 timmars konsultation vid tre tillfällen av Maria från Grädde som är inredare. För mig, som funderat på att anlita någon för just detta, var detta den bästa present man kunde få.

Vi har förberett oss noga för att få ut så mycket som möjligt av första träffen på så kort tid som möjligt. Vi vill ha hjälp med att hitta den röda tråden som gör att huset får en helhetskänsla. Den största uppgiften Maria ska få är att ge tips inför val av golv, bänkskiva i köket, köksinredning och badrumsinredning. Även tips inför framtida val av tapeter, kakel och klinkers står högt på önskelistan.

Idag hade vi första träffen med Maria och spänningen var stor. Vi träffades hemma hos oss så att hon skulle få en bild av vilka vi är. Hon fick nu även se de möbler som följer med till huset och förhoppningsvis få en känsla av vilken inredningsstil vi vill ta med till huset. Vi fick redan nu några konkreta inredningstips som kändes oerhört värdefulla. Vi kom även fram till att det blir vitlaserat askgolv i hela huset, köksinredningen blir vit kvadrat och bänkskivan i köket blir mörk wengé.

Nu är det bara att vänta till nästa träff då vi ska titta på kakel, klinkers och tapeter.