torsdag 18 april 2013

Första åtgärderna - Ingen succé

När NVS för några dagar sedan åtgärdade frånluftsvärmepumpen, NIBE F750, hoppades vi att problemen med de återkommande vattenläckagen skulle vara över. Besiktningsmannen har dock upplyst oss om att problemen främst kommer under hösten, så helt på det säkra känner vi oss inte.

Istället för att kapa det rör, som tydligen är för långt, hittade installatören en egen lösning. Detta har fått till följd att värmepumpen nu ger ifrån sig ett högljutt kluckande ljud, som kvällstid kan höras i hela huset. Det är ingen överdrift att säga att vårt förtroende för NVS och deras förmåga att hantera det de själva installerat är rekordlågt. NVS byter i dessa dagar för övrigt namn till Imtec.

NVS har under de senaste två åren inte lyckats åtgärda vår frånluftsvärmepump, trots uppprepade försök och återupprepade kontakter med Myresjöhus. Frågan är vem vi ska vända oss till, när de som vi ska vända oss till uppenbarligen inte duger till att lösa problemet?

Uppdatering följer...





1 kommentar:

  1. Hej Björn och Cissi,
    Vi ska under nästa år bygga hus på den nya etappen på tavleliden. Råkade komma in på er blogg då vi letade information om Nibe750 som uppvärmningssytem. Vi har försökt att hitta information om hur den fungerar här uppe i norr. Vi tänkte därför höra med er om ni vill dela med er av hur många kwh som ni behövt till uppvärmning per år? Vårat hus med garage kommer att vara ungefär i samma storlek som ert hus varför vi tänkte att detta kanske ger en bra fingervisning av vad vi har att vänta oss. Tycker ni att den har fungerat bra i övrigt?

    SvaraRadera