torsdag 29 juli 2010

Nu är vi tomtägare

Nu är tomten betald och vi kan titulera oss tomtägare. Det är ytterligare ett steg mot det slutliga målet och nästa steg blir att ta tag i markarbetena på allvar.

Vi kommer att gräva ut hela tomten med en privat entrepenör, innan Myresjöhus entrepenör gräver ur precis under platsen där huset ska stå. Genom att vi ska fylla upp och höja tomten så pass mycket, så kommer de fyllnadsmassor som lagts under den platsen att senare placeras på den övriga tomten. På så sätt tar vi alla deponikostnader nu.

Ett besök på Tavleliden visade oss på flera nya grunder som lagts och området har också utvidgats mot Innertavle med fortsättningen på Siriusgatan samt Meteorgatan. Vi har nu också bestämt oss för att fotografera husbygget från samma plats för att ge en kontinuerlig bild av hur arbetet fortskrider när det tar fart. Vi har också bestämt oss för att dokumentera vår gata, med de hus som redan finns, de som är under uppbyggnad och de som kommer att byggas i framtiden. Det blir lite familjehistoria för oss.